Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:33 01 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune preşedintele ÎCCJ despre Laura Codruţa Kovesi, care a obţinut cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European

ro

27 Feb, 2019 13:32 824 Marime text
Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarea Cristina Tarcea, i-a urat succes fostei şefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi, care a obţinut cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

"Întotdeauna m-am bucurat de succesul oricărui român. Din păcate, sunt atât de mulţi români absolut anonimi care îşi fac treaba şi sunt respectaţi şi bine cotaţi în exterior, dar nimeni nu vorbeşte în interior de ei. Aşa că nu pot decât să îi urez succes în continuare", a spus Tarcea, miercuri, după şedinţa de bilanţ de la Ministerul Public.


Comisia LIBE din Parlamentul European a anunţat miercuri, pe contul său de Twitter, că fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi pentru a ocupa funcţia de şef al Parchetului European, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter - cu un vot.

Marţi, în Comisia pentru control bugetar (CONT), Laura Codruţa Kovesi a primit 12 voturi, Jean-Francois Bohnert - 11 voturi, iar Andres Ritter - un vot.

Laura Codruţa Kovesi, Jean-Francois Bohnert şi Andres Ritter au fost audiaţi marţi de comisiile reunite pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European, pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european.

Propunerea celor două comisii va fi trimisă Conferinţei Preşedinţilor şi preşedintelui PE, Antonio Tajani.

Procurorul-şef va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii