Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun Obama, Merkel, Putin Atentatele teroriste de la Paris, condamnate de liderii lumii

ro

14 Nov, 2015 09:05 2050 Marime text
Atacurile teroriste comise, ieri seară, la Paris și soldate cu cel puțin 120 de morți și peste 200 de răniți au fost condamnate de întreaga comunitate internațională, potrivit AFP și DPA.
 
Premierul italian Matteo Renzi a notat pe Twitter că Italia este „alături de frații francezi după atacul atroce contra Parisului și contra Europei”. Șefa guvernului german Angela Merkel s-a declarat „profund tulburată de știrile și imaginile venite de la Paris”. Premierul britanic David Cameron a spus că este şocat: „Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre poporul francez. Vom face tot ce putem pentru a ajuta”,  a scris acesta pe Twitter.
 
Şi principalele instituții ale Uniunii Europene au condamnat atacurile, pe care le-au calificat drepte, într-o declarație comună de solidaritate cu Franța, notează Agerpres. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat profund șocat: „Stăm uniți și fermi în lupta contra terorismului. Terorismul nu va înfrânge niciodată democrația”, a subliniat el.
 
La Casa Albă, președintele SUA Barack Obama a afirmat că atentatele de la Paris constituie un „atac contra umanității și valorilor universale pe care le împărtășim”.
 
Rusia s-a declarat pregătită să „ajute în ancheta privind aceste crime teroriste”. Președintele rus Vladimir Putin a exprimat condoleanțe și solidaritatea țării sale cu președintele François Hollande și cu poporul francez.
 
De asemenea, președintele iranian Hassan Rohani a anunțat că își amână turneul diplomatic în Europa și a condamnat dur atentatele din Franța, pe care le-a calificat drept crime împotriva umanității. Totodată, președintele chinez Xi Jinping i-a transmis omologului său francez Francois Hollande că Beijingul „condamnă în modul cel mai ferm actul de barbarie” și a afirmat că țara sa este pregătită să-și amplifice eforturile de combatere a terorismului internațional.
 
Sursa foto: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii