Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se întâmplă cu tonele de jucării confiscate în Portul Constanța

ro

29 Sep, 2014 20:28 1862 Marime text
Sute de tone de jucării sunt confiscate de la reţelele de evazionişti, în ficare an. Afacerile ilegale sunt coordonate de cetăţeni străini, care înfiinţează societăţi fantomă în România și prin intermediul acestora câştigă milioane de euro. Centrele comerciale de la marginea capitalei sunt raiul celor care păcălesc statul, transmite Digi 24.
Jucăriile sunt aduse din Vietnam, Taiwan şi China, încărcate în containere, și ajung în România pe mare prin portul Constanţa. Se vând în centre comerciale la marginea Bucureştiului. Aici se face cea mai mare evaziune, iar din afacerea ilegală cu jucării se câştigă zeci de milioane de euro în fiecare an.

Suspecţii, cetăţeni străini, în general chinezi, înfiinţează firme-fantomă, importă marfă şi o vând pe o piaţă neagră controlată doar de ei. Totul se întâmplă cu ajutorul unor români care ştiu să ocolească legea, informează Digi 24. Aceștia păcălesc statul de fiecare dată când pot.

Odată confiscate, jucăriile se prăfuiesc în depozite, alături de arme și droguri, până când instanţele dau decizii definitive în dosarele penale. Procurorii pun sechestru pe bunurile confiscate, iar după câţiva ani, statul le valorifică. Nu sunt donate caselor de copii, sunt vândute, aşa cum spune legea, la preţuri mici. Iar dacă nu mai îndeplinesc normele de siguranţă, atunci sunt distruse, potrivit Digi 24.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii