Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:23 06 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a făcut o femeie din Constanţa după ce și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni

ro

24 May, 2017 12:04 2444 Marime text
Ieri, polițiștii din cadrul Secţiei 3 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 69 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată, în jurul orei 23.45, pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica ei. Aceasta i-a spus că a fost implicată într-un accident rutier.

Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat organele de poliţie.

Polițiștii constănțeni au deschis o anchetă pentru identificarea autoarei, depistării acesteia și tragerea ei la răspundere penală.

Recomandări ale polițiștilor constănțeni

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Ti-a placut articolul?

Comentarii