Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Analizarea sesizărilor a fost amânată. CCR discută sesizările pe OUG 20/2016

ro

07 Dec, 2016 09:14 1701 Marime text
Judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) vor analiza astăzi sesizarile făcute de Guvern şi de reprezentanţii unui partid politic la Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile din sanatate si din educatie aprobate de Parlament in luna noiembrie.
Sesizările au fost formulate luna trecută. Premierul Dacian Cioloş a menţionat la acel moment că, în opinia sa, modificările aduse OUG 20 în Parlament s-au făcut într-un stil populist şi fără o analiză şi o dezbatere solidă. Astfel, spunea primul ministru orice guvern va veni va fi pus în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizarii unitare, care ar rezolva problema inechităţilor din sistemul public. De altfel, Cioloş a precizat că solicitarea de control de constituţionalitate vizează legea de aprobare a Ordonanţei, astfel că, orice va decide CCR, OUG rămâne în vigoare şi se aplică.

UPDATE 12.40

Judecătorii CCR au decis amânarea pentru data de 14 decembrie discutarea sesizărilor referitoare la legea care modifică OUG 20/2016. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a menţionat că se impune studierea aprofundată a dosarelor. De asemeneaa, Dorneanu nu a exclus posibilitatea ca tot pe 14 decembrie să se ia în discuţie şi legea referitoare la eliminarea a 102 taxe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii