Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul Skripal. Ce mesja a transmis Ministerul Afacerilor Externe după publicarea raportului Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice

ro

05 Sep, 2018 23:01 827 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută raportul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), elaborat la solicitarea de asistență tehnică a Marii Britanii ca urmare a incidentului de la Amesbury și apreciază decizia autorităților britanice de a publica rezumatul acestuia.

Potrivit MAE, rezultatele confirmă analizele Marii Britanii referitoare la identitatea agentului chimic utilizat, care a condus la moartea unui cetățean britanic.

”MAE își exprimă, încă o dată, solidaritatea cu Marea Britanie, aliat NATO și UE, și reiterează condamnarea în termenii cei mai fermi a acestor acte care amenință securitatea colectivă și constituie o încălcare gravă a dreptului internațional.
România va sprijini orice efort la nivel aliat și internațional menit să contribuie la respectarea dreptului internațional și la interzicerea utilizării armelor chimice și se pronunță în favoarea adoptării de măsuri ferme care să prevină repetarea unor astfel de acțiuni” - au transmis reprezentanții MAE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii