Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazinoul din Constanţa, în vreme de război. Eveniment cultural, de Ziua Dobrogei

ro

13 Nov, 2018 14:13 2018 Marime text
La Constanţa, de Ziua Dobrogei, pe 14 noiembrie, va fi proiectat un film care prezintă viaţa dobrogenilor în vremea Marelui Război de acum 100 de ani.

Un program special pentru Ziua Dobrogei este organizat de „Marea Unire de la Marea Neagră“, singurul proiect dedicat Centenarului Marii Uniri finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, ce este realizat de o asociaţie din Constanţa. Manifestarea celebrează data de 14 noiembrie 1878, când Dobrogea s-a unit cu România, acum 140 ani.

În ziua de miercuri, 14 noiembrie, va fi lansat volumul „Marea Unire de la Marea Neagră. Volum omagial dedicat Centenarului Marii Uniri a românilor şi împlinirii a 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România“. Acesta cuprinde toate comunicările ştiinţifice susţinute la simpozionul dedicat de la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (desfăşurat în perioada 26 - 28 octombrie ac), la care au participat aproape 150 de istorici, academicieni, cercetători ştiinţifici, muzeografi, profesori, din România, Republica Moldova şi Ucraina. După lansarea volumului va avea loc premiera filmului „La Cazino, în vreme de război – poveştile tărâmului dintre ape“, în regia cineastului Toma Enache din Constanţa. Documentarul este inspirat din viaţa etniilor din Dobrogea din perioada primului Război Mondial, evocând eroismul lor în luptele duse pe acest pământ. Documentarul va fi pus la dispoziţia Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, televiziunilor locale şi naţionale, şi a Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, pentru a fi difuzat în cadrul altor evenimentele organizate cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii