Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant. Trei minore au fost abuzate sexual de tată și concubinul uneia dintre surori

ro

29 May, 2019 18:06 1870 Marime text
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au scos din familie şase copii, fiind vorba de trei fete abuzate sexual de tată şi de concubinul surorii mai mari şi trei băieţi despre care se presupune că ar fi fost martori la aceste abuzuri, informează Agerpres.ro

"Specialişti din cadrul instituţiei noastre s-au deplasat la domiciliul familiei, unde şase copii au fost găsiţi singuri. Ei au fost preluaţi şi internaţi într-un centru. Baiatul în vârstă de 18 ani a fost şi el internat deoarece suferă de anumite afecţiuni şi nu se poate îngriji. Alţi doi minori erau plecaţi cu mama şi urmează să luăm măsuri de protecţie şi în privinţa lor. Cazul a fost instrumentat de către instituţia noastră, în colaborare cu primăria de domiciliu şi reprezentanţii poliţiei, în contextul suspiciunilor de abuz sexual exercitat de către tată şi un alt adult, faţă de care copiii au dezvoltat o relaţie de încredere, asupra a trei dintre minore. Pe parcursul derulării cercetărilor penale, cele trei minore şi mama acestora au fost admise într-un centru de specialitate din cadrul instituţiei noastre, iar la momentul în care faptele au fost probate, prin dispunerea arestului pentru cei doi agresori, atât minorele, cât şi mama au revenit în familie", au declarat reprezentanţii DGASPC Vaslui.


Un bărbat în vârstă de 50 de ani şi concubinul uneia dintre fiicele sale au fost arestaţi preventiv pentru viol, la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, bărbatul de 50 de ani şi-ar fi violat soţia şi cele patru fiice, cu vârste cuprinse între 13 şi 20 de ani. Concubinul fiicei mai mari, un bărbat în vârstă de 47 de ani este, la rândul său, acuzat că ar fi violat patru fete.

"În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol. Atât bărbatul de 50 de ani, cât şi concubinul fiicei sale au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior arestaţi preventiv", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta. 

 Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii