Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Armatei de la Mihail Kogălniceanu va fi preluată din administrarea MApN

ro

05 Sep, 2013 12:09 2537 Marime text
Primarul Ancuţa Belu i-a chemat în şedinţă pe consilierii locali, ieri, la ora 18.00.

Pe ordinea de zi au fost prezente două proiecte importante pentru localitate referitoare la preluarea din administrarea MApN a Casei Armatei şi repartizarea a nouă loturi conform Legii numărul 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Proiectul de hotărâre privind trecerea Casei Armatei din administrarea MApN în administrarea autorităţii locale de la Mihail Kogălniceanu a fost aprobat, fără probleme, de consilierii locali, susţine primarul Ancuţa Belu.

Odată finalizate demersurile privind preluarea Casei Armatei, şefa autorităţii locale are în plan valorificarea acestei clădiri, care pe vremuri era simbolul localităţii, astăzi fiind în stare de ruină.

În schimb, Ancuţa Belu susţine că a întâmpinat probleme în cazul proiectului de hotărâre referitor la repartizarea celor nouă loturi de teren.

Mai precis, toţi cei şapte consilieri PSD din Consiliul Local Mihail Kogălniceanu s-au opus aprobării acestui proiect.

„Abia peste şase luni vom mai putea introduce proiectul pe ordinea de zi. Poate peste şase luni consilierii locali, care s-au opus aprobării proiectului, vor avea gânduri mai bune”, a afirmat şefa autorităţii locale.

Interesant este că la şedinţă au participat şi câţiva dintre membrii Sfatului Bătrânilor, structură nou înfiinţată, care înainte de Consiliul Local a avut propria întrunire. Deşi vârstnicii au făcut presiuni asupra consilierilor locali PSD să voteze proiectul, întrucât nu este normal să se opună dorinţei tinerilor de a-şi construi locuinţe, aceştia nu au ţinut cont de părerea bătrânilor.

„Sunt nouă loturi la care foştii beneficiari au renunţat din diferite motive şi pe care dorim să le repartizăm unor familii interesate să-şi construiască case”, a explicat primarul Ancuţa Belu.
Potrivit oficialului, loturile au creată infrastructura, fiind prevăzute cu utilităţile necesare.

Şefa autorităţii locale a precizat că la această dată în atenţia Primăriei se află 75 de solicitări pentru construcţia de case şi că va implica pentru a răspunde tuturor cererilor.

„Suprafaţa de teren necesară o avem, însă trebuie să facem în aşa fel încât să asigurăm şi infrastructura. Iar pentru aceasta trebuie mai întâi să găsim resursele financiare necesare”, a conchis primarul Ancuţa Belu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii