Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:50 23 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartelele de acces în şcoli şi licee. Cum vor funcţiona

ro

19 Mar, 2013 18:58 1256 Marime text
Cartelele de acces în școli și licee au fost gândite pentru a stopa violenţa în şcoli şi pentru a monitoriza prezenţa elevilor la ore. Sistemul de siguranţă a elevilor din sectorul 2 este unic în Capitală şi în România, pentru că beneficiază de trei cercuri de securitate, respectiv cartele de acces, camere de supraveghere şi pază, în toate cele 63 de şcoli gimnaziale, licee şi colegii naţionale.

Urmare a folosirii cartelelor, vor fi evidenţiate data şi ora de intrare în unitatea şcolară, precum şi cea de ieşire din imobil, sistemul asigurând un raport zilnic, săptămânal sau lunar atât cu prezenţa elevilor la orele de predare, cât şi a cadrelor didactice sau a personalului nedidactic, care poate fi trimis părinţilor, la cererea acestora.
Dacă elevul pierde cartela de acces, acesta va fi primit în unitatea de învăţământ doar cu acordul unui cadru didactic care îl cunoaşte, cartela pierdută urmând să fie înlocuită de una nouă, care va costa cinci lei.
"Excepţie de la accesul pe bază de cartelă în şcoli se face doar în cazul unor serbări prilejuite de anumite manifestări importante din viaţa unităţii de învăţământ, precum şi în cazul şedinţelor cu părinţii, ocazii cu care personalul de pază va fi cel care va permite deschiderea uşilor pentru invitaţi, pe bază de tabel nominal aprobat de conducătorul instituţiei", a mai spus primarul sectorului 2.


Sursa AICI

Ti-a placut articolul?

Comentarii