Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carne de mici cu Salmonella livrată în mai multe magazine din ţară

ro

11 Jun, 2013 09:13 1051 Marime text
Un lot de carne de mici, despre care există suspiciuni că ar fi infestat cu Salmonella, a fost restras din magazinele Kaufland din mai multe judeţe din ţară. Carnea a fost livrată de o firmă din Piatra Neamţ la depozitul central Kaufland din Ploieşti şi, de aici, în reţeaua de magazine

După micii din carne de cal, Prahova este din nou în mijlocul unui scandal, de data aceasta a unui lot de mici despre care există suspiciuni că a fost infestat cu salmonella. Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Prahova au emis o alertă alimentară după ce au apărut suspiciuni că aproximativ 840 de kilograme de carne de mici este contaminată cu salmonella. Suspiciunea a apărut la depozitul Kaufland din Ploieşti, din partea medicului veterinar însărcinat cu analizele probelor de alimente. Inspectorii DVS Prahova au trimis imediat probe la laboratorul din Bucureşti pentru „tipizare“.

Carnea de mici provine de la o firmă din Piatra Neamţ şi a ajuns la depozitul central Kaufland din Ploieşti, pentru a fi porţionată în caserole de un kilogram, iar de aici a fost distribuită în magazinele din 24 de judeţe din ţară. Suspiciunea a dus la retragerea imediată a 200 de caserole din depozit şi instituirea unei alerte alimentare în punctele de distribuţie, pentru restul de 640 de kilograme de carne. Cantitatea a fost retrasă de la consum până la finalizarea analizelor de laborator. Abia în urma centralizării de la nivel naţional, din întreaga reţea de magazine, se va stabili cu exactitate dacă şi ce cantitate a fost cumpărată de consumatori. La producător şi distribuitor au fost demarate anchete pentru a fi lămurită sursa contaminării.


Sursa: Adevarul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii