Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:50 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect unic în România Caravana „Cărţile Copilăriei pe bicicletă” ajunge în Constanţa

ro

30 Apr, 2015 14:39 777 Marime text
Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”, organizat în beneficiul Asociației Curtea Veche cu participarea Alteței Sale Regale Principelui Nicolae al României și a campionului național la ciclism Alex Ciocan, ajunge duminică în Constanţa. Campania inedită de strângere de fonduri are drept scop realizarea de donații de carte în medii defavorizate prin programul național de lectură “Cărțile copilăriei”.
 
Toți cei care doresc să susțină cauza Asociației Curtea Veche sunt invitați să se alăture plutonului de cicliști fie la sosirea, fie la plecarea acestuia din orașele de pe traseu. Astfel, pentru Constanţa, cicliștii pot să se alăture de la intrarea în oraș dinspre Valul lui Traian (la Vaporaș, ora 18.30) până la punctul de întâmpinare din fața City Park Mall Constanța (ora 19.00).
 
În cadrul evenimentului se oferă copiilor prezenți la punctul de întâmpinare şansa de a câștiga cinci biciclete și ghiozdane complet echipate. Astfel, pentru a desemna câștigătorii, reprezentanții Asociației Curtea Veche vor adresa publicului întrebări inspirate din colecția “Cărțile copilăriei” - repovestiri ale marilor opere din literaratura universală.
 
„Cărţile Copilăriei pe bicicletă” este un proiect unic în România, traversând, din Sighetu Marmației până în Constanța, 1.000 de kilometri și 10 orașe importante în doar 9 zile, în perioada 23 aprilie – 3 mai, pentru promovarea lecturii și a unui stil de viață sănătos la nivel național.
 
Cei care nu vor putea fi prezenți și doresc să se implice pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta  și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii