Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:19 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură mare de articole de încălțăminte pentru sport susceptibile a fi contrafăcute

ro

01 Aug, 2016 13:04 742 Marime text
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul în Bucureşti. În urma controlului au fost descoperite 84 perechi încălțăminte pentru sport, care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 80.000 lei dacă ar fi originale.
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii