Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitănia Zonală Constanța Accident naval, aseară, la Digul de larg Constanța. Avarii serioase la una din cele mai cunoscute nave românești (galerie foto-video)

ro

30 Mar, 2018 07:34 5437 Marime text
Aseară a avut loc un accident naval în la dana DDL (Digul de Larg) al Portului Constanța.

Potrivit raportului întocmit de Căpitănia Portului Constanța, la plecarea șlepului Anaconda 1 din dana DDL, aseară, în jurul orei 20.00, acesta a colizionat nava colector reziduuri Nicolae Zeicu, care era acostată.

În urma coliziunii nava Nicolae Zeicu a înregistrat următoarele avarii: falsbordul babord rupt circa 30 cm, doi pontili tribord îndoiti și doua parame rupte.
Totodată, conform raportului, Anaconda 1 nu prezinta avarii.

Pentru elucidarea cazului CZC a deschis o anchetă.

Despre nava Nicolae Zeicu

Nava Nicolea Zeicu a intrat în dotarea în dotarea Companiei Naționale "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța în lumna mai 2005, și este o navă colectoare de reziduuri.

A fost botezata după numele unuia dintre cei mai importanți directori pe care i-a avut de-a lungul timpuluiAdministrația Porturilor Constanța.

Nașa navei a fost chiar fiica acestuia Adina Baz.

La ceremonie au participat reprezentanți ai firmei constructoare FR. Fassmer GmbH&Comp.

Nava a fost achiziționată cu 2 600 000 euro.

Vasul măsoara 24,70 m lungime și 6 m lățime maximă, un pescaj maxim de 2,20 m și are o capacitate de colectare de 100 metri cubi.

Nava portuara multifunctionala "Nicolae Zeicu" a fost construita de firma germana FR. Fassmer GmbH& Comp, in santierul naval din Berne / Motzen.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii