Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:05 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va fi pronunţată sentinţa definitivă în dosarul în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica este judecată pentru favorizarea infractorului

ro

19 Jun, 2018 22:51 387 Marime text
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor pronunţa pe 26 iunie sentinţa definitivă în dosarul în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată în primă instanţă pentru favorizarea infractorului, transmite Agerpres.ro.
 
La ultimul termen de judecată, desfăşurat marţi, un procuror de la DNA a cerut condamnarea Alinei Bica şi pentru infracţiunile de care a fost achitată de prima instanţă iar pedeapsa să fie majorată.
 
De asemenea, reprezentantul DNA a cerut condamnarea fostului ministru Adriean Videanu, achitat în faza de fond a procesului pentru complicitate la abuz în serviciu.
 

"Trebuie să ţineţi cont de reaua-credinţă a inculpatei", a spus procurorul, subliniind că Alina Bica şi-ar fi încălcat competenţele atunci când a ridicat sechestrul asigurător pe acţiunile pe care Adriean Videanu le deţinea la SC Titan Mar SA.

 
În ultimul cuvânt, Adriean Videanu a declarat că el nu a întâlnit-o niciodată pe Alina Bica, în afara şedinţelor de guvern în care aceasta participa în calitate de secretar de stat la MJ.
 
El a explicat că acţiunile la purtător pe care le avea la SC Titan Mar SA erau ipotecate la o altă societate iar el nu ar fi avut niciun beneficiu în ridicarea sechestrului pus de procurori.
 

"Eu am gestionat activitatea externă a companiei. Era o firmă-fanion, care a pierdut două contracte de export cu Japonia şi Arabia Saudită şi am fost nevoiţi să concediem 800 de oameni. În 2012, am transformat acţiunile nominative în acţiuni la purtător cu condiţia să le cesionăm copiilor. Am făcut asta pentru a ne aduce copii acasă, aflaţi la studii în străinătate, să le dăm undiţa, şi nu peştele, pentru a-şi face un viitor", a mai spus Videanu.

 
În noiembrie 2016, Alina Bica a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, însă a fost achitată pentru două infracţiuni de abuz în serviciu şi o alta de favorizarea făptuitorului.
 
În acelaşi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.
 
Sursa: Agerpres.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii