Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:26 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călin Popescu Tăriceanu, în vizită la Constanța. Ce a declarat liderul ALDE

ro

04 May, 2018 16:15 882 Marime text
Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la Constanţa împreună cu secretarul general Daniel Chiţoiu şi cu Andrei Gerea, vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Constanţa.
 
Tăriceanu va susţine o conferinţa de presă la sediul ALDE la ora 16.00. Întâlnirea cu presa va fi precedată de şedinţa Birou Politic Local. 

La conferința de presă participă Călin Popescui Tăriceanu, Daniel Chițoiu, Andrei Gerea, Gabriel Daraban și Daniel Learciu. 

Andrei Gerea a declarat că  ALDE Constanțase află într-un proces amplu de organizare. Acesta a menționat că în acest context se înscrie și vizita lui Călin Popescu Tăriceanu.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că a fost în vizită în Portul Constanța, unde a avut o discuție foarte aplecată cu conducerea Portului. 

”Rolul Portului în dezvoltarea economică a României și a regiunii. A fost un prilej foarte bun de a constata că la conducerea APC sunt oameni cu viziune” - a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

Liderul ALDE a vorbit și despre atenția acordată Dunării ca principală arteră fluvială pentru fluxurile de transport, dând astfel posibilitatea României să devină actor pe piețe cum ar fi cea a cerealelor sau cea a energiei

 
Călin Popescu Tăriceanu a fost și la Universitatea Ovidius Constanța, despre care a menționat că are o legatură ce ține de rădăcinile sale profesionale, mai exact a colaborat cu secția de subingineri în timpul studeției.
 
În cadrul discuțiilor avute cu conducerea Universității, dar și cu studenții de la Jurnalism a vorbit despte rolul elitelor și rolul mediului academic.
 

”Susțin învățământul universitar de nivel înalt în care trebuie să investim de la salarii motivante la baza didactică, dar și în cercetare” - a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai vorbit despre faptul că fondurile publice au scăzut foarte mult.
 
Călin Popescu Tăriceanu a salutat și prezența lui Gabriel Daraban, pe care l-a felicitat pentru alegerea făcută, mai exact pentru faptul că a ales să se înscrie în ALDE Constanța.
  
Tăriceanu s-a întâlnit la Constanța și cu Asociația Operatorilor Portuari, cu Asociația Pescarilor și cu Asociația Țăranilor Dobrogeni.
 
De asemenea, liderul ALDE a subliniat munca depusă de Andrei Gerea la Constanța, alături de ceilalți din organizație.

Acesta a menționat că se consolidează organizația și s-a triplat scorul de la locale cu 16% din voturi la Consiliul Județean Constanța și pentru Parlament.
 

”Ne-am luat două teme: apărarea drepturilor cetățenilor, condamnarea derapajelor din justiție, iar a doua temă cea de natura economică. România este  așaptea economie a Uniunii Europene. Majorarea veniturilor a fost ținta noastră în sectorul public și privat” – a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.

 
Călin Popescu Tăriceanu a vorbit și despre conflictul dintre Parlament și președinte prin retrimiterea la CCR a Legilor Justiției.  Acesta a menționat că nu vor merge către un conflict cu președintele României, mai ales că ei consideră că șeful Statului a jignit grav premierul. 

Mai mult, Tăriceanu a precizat că în semn de protest nu va participa la recepția organizată de Ziua Europei.

Legat de riscul pierderii fondurilor europene ca urmare a deciziei Comisiei Europene, Tăriceanu spune că România nu se află în această situație pentru că PSD și ALDE vor să consolideze justiția nu să o confiște.  În plus Tăriceanu spune că nu se știe cum se va aplica această decizie și cum se vor cuantifica normele statului de drept în fiecare stat european, nu se știu care vor fi criteriile de apreciere. 

”Îmi doresc ca România să devină republică parlamentară” a mai spus Tăriceanu întrebat fiind dacă va fi candidatul coaliției la președinție în 2019.

În ceea ce privește turismul, Călin Popescu Tăriceanu spune că cla Constanța ar trebui să se găseasca alternativa la plaja si cluburi ”unde nu ne putem bate cu Italia sau Grecia” . De asemenea, liderul ALDE a sugerat tururi arheologice sau un drum al cramelor din Dobrogea. 

Mai multe amănunte de la conferința de presă susținută de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu la Constanța, în ediția de mâine ZIUA de Constanța. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii