Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadoul lui Dragnea către primari

ro

20 Sep, 2013 07:22 1900 Marime text
O stire importanta, cu potentiale consecinte dezastruoase pentru administratie, a trecut aproape neobservata. 
Li se promit primarilor mai multi bani, mai multa autonomie locala si un dialog mai intens cu guvernul de la Bucuresti. Pana aici, avem de-a face cu bla-bla-ul obisnuit, insa primarii au cerut si Dragnea a aprobat ceva in plus.

Mai citeşte şi  De ce se tem cel mai tare notarii

Si anume: atributii notariale pentru secretarii de primarie si exonerarea de raspundere penala a primarului care semneaza diverse acte alaturi de alti specialisti din administratie. Vezi punctul zece din acord si declaratiile publice ale vicepremierului. 
Dragnea s-a pronuntat public in favoarea ambelor puncte sensibile. Ambele deschid larg poarta unor abuzuri cu consecinte grave. Ca notarii se opun, era cumva de asteptat, pana la urma risca sa-si piarda din paine, insa argumentul lor pare cat se poate de just. Mai bine de jumatate din actualii secretari de primarii nu au studii juridice. Cum poti lasa o mostenire, o vanzare de terenuri sau case unor oameni care habar n-au de proceduri, legi, fara infrastructura si acces la baze de date (evidenta populatiei, carte funciara) pentru a asigura legalitatea operatiunilor notariale? Cum poti accepta ca o serie de decizii importante, avize de constructie etc, sa-l scoata pe primar din circuitul raspunderii penale in cazul savarsirii unor ilegalitati si transferat totul pe umerii unor functionari grajdani?

Întreg materialul pe hotnews.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii