Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Diaconu, președintele PRU „Nicușor Constantinescu ar putea să fie președintele CJ Constanța și din închisoare”

ro

12 Oct, 2014 17:41 1630 Marime text
Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită, a scris pe blogul personal că „Județul Constanța este prizonierul unui urmărit internațional”.

„Atunci când a început curățarea României de baroni locali, intenția era ca ei să fie înlocuiți cu oameni serioși care să se ocupe de administrație, nu de afaceri personale și de construirea de fiefuri inexpugnabile. La Constanța însă, justiția a muncit degeaba să facă ordine pentru că Nicușor Constantinescu, altfel fugar și urmărit internațional, este încă președintele Consiliului Județean!”, susține acesta pe blog. 

Diaconu explică menținerea lui Nicușor Constantinescu în funcția de președinte al CJC prin existența unei complicități, una la nivel înalt, cealaltă la nivel local.

„Există, desigur, o complicitate la nivel înalt și una la nivel local, cu prefectul județului care trage de timp. Efectul este unul scandalos: un urmărit internațional este președintele unui județ din România. Consiliul Județean este astfel blocat, ca nu cumva să se supere urmăritul că i-a luat cineva locul. Nu cred că acesta este mersul firesc al justiției, să fie prinși cei vinovați (în cazul de față urmăriți doar, de prins nu am fost în stare), dar ei să-și păstreze funcțiile ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Pe acest fir al derulării faptelor, și după emiterea unei sentințe de executare a unei pedepse, Nicușor Constantinescu ar putea bine mersi să fie președintele CJ Constanța și din închisoare, ca și cum totul ar fi perfect legal.”, scrie Bogdan Diaconu pe blog.

Președintele CJ Constanța trebuia înlocuit de mult, este de părere Bogdan Diaconu.

„Nu așa o să ne salvăm țara de baronii locali care amenință suveranitatea României în zonele pe care le controlează, instaurând o formă medievală de baroniadă peste care autoritățile statului nu pot interveni. Președintele CJ Constanța trebuia înlocuit de mult, iar județul să reintre în normalitate după atâția ani în care a fost fieful afacerilor personale ale unui grup restrâns de politicieni. Nu e de mirare că suntem luați în vizor ca o țară cu probleme dacă nu suntem în stare să înlocuim un președinte de CJ nici măcar când e dat în urmărire internațională și nici după 6 luni de vacantare efectivă a postului. Adică timp de jumătate de an președintele CJ Constanța, aflat oficial în funcție, absentează cu succes, iar statul român îl menține pe scaun în disprețul absolut al legii!”, mai menționează președintele PRU.

Diaconu compară situația din Constanța cu cea din regiunile din Ucraina.

„Intrăm, în acest fel, într-un scenariu ucrainean în care guvernatorii regiunilor sunt inamovibili și au drepturi de voievozi locali. Așa că le solicit autorităților în drept să renunțe la sistemul medieval de protecție a baronetului și să respecte legea. Județul Constanța merită cu siguranță mai mult decât să fie condus de un personaj dat în urmărire internațională…”, mai afirmă Bogdan Diaconu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii