Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:29 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica le cere românilor să facă trei copii

ro

16 Aug, 2015 14:54 921 Marime text
 
Mitropolitul Clujului, Sălajului şi Maramureşului, IPS Andrei Andreicuţ, îi îndeamnă pe români să aibă cel puțin trei urmași. Afirmația a fost făcută ieri, în fața a peste 30.000 de oameni, la mânăstirea Nicula, potrivit România TV.

„Unul pentru tată, unul pentru mamă şi unul pentru ţară şi Biserică. Atunci nu ne-am mai împuţina. (…) Anul trecut, în 26 de mii de familii acest inel de aur al nunţii s-a rupt. Care o fi cauza? Cauza cea mai importantă este că oamenii nu mai au suficientă credinţă în Dumnezeu”, a afirmat acesta.
 
Andreicuț a subliniat numărul mare de divorţuri care sunt înregistrate anual, subliniind că, dacă pentru doi tineri căsătoriţi divorţul este o nefericire, pentru copiii lor este o catastrofă, conform reteauadestiri.ro, citat de România TV.
 
„Văzând că are loc în lume o tragedie, că se dispersează familia creştină, Maica Domnului plânge. Numai anul trecut în România au fost 26 de mii de divorţuri. Şi câte mii de copii nu au rămas traumatizaţi. Este o tragedie, dar pentru copii acest lucru este ucigător”, a afirmat mitropolitul.

În opinia mitropolitului, o altă cauză a destrămării familiilor românilor este „exodul tinerilor către alte ţări".Sursa: reteauadestiri.ro citat de România TV
Sursa foto: ea.md

Ti-a placut articolul?

Comentarii