Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:58 24 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biblioteca municipală din Medgidia a primit 800 de cărţi din partea unei delegaţii din Turcia

ro

04 Apr, 2014 09:23 706 Marime text
Primăria Municipiului Medgidia a avut oaspeți de seamă! O delegație formată din reprezentanţi ai Universității Gazi din Ankara, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Excelența Sa, Ali Bozcalișkan, reprezentanți ai Centrului Cultural Turc „Yunus Emre”, președinții Asociației Oamenilor de Afaceri Turci, din România și Dobrogea au sosit la Medgidia pentru a face o donație de aproximativ 800 de cărți pentru Biblioteca municipală I.N. Roman, se arată într-un comunicat recent al Primăriei Medgidia.

Delegația a fost primită de primarul Marian Iordache, care i-a asigurat pe toți cei prezenți de toată recunoștința pentru ceea ce fac pentru comunitatea turco-tătară din Medgidia, prin donarea acestor cărți. Mai mult, oaspeții au adus și lucrări istorice proprii și au promis că vor reveni cu o carte importantă la care lucrează, o carte despre Dobrogea, despre istoria meleagurilor noastre.

După întâlnirea de la primărie, delegația a mers împreună cu primarul la Biblioteca municipală, acolo unde toți cititorii interesați vor găsi cărțile. Cele 800 de cărți sunt în principal romane și cărți pentru copii și vor putea fi citite de orice persoană care cunoaște limba turcă la un nivel mediu, după cum spun chiar reprezentanții Universității Gazi.

Oaspeții nu au plecat până nu au promis că vor sprijini înființarea unui curs de limba turcă, pentru toți locuitorii orașului interesați de limba sultanului Abdul Medgid. Astfel, în perioada următoare, la Biblioteca municipală se vor face înscrieri pentru acest curs gratuit de învățare sau aprofundare a limbii turce, se precizează în comunicatul Primăriei Medgidia

Ti-a placut articolul?

Comentarii