Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:43 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BERD intenţionează să preia o participaţie la divizia Raiffeisen

ro

06 Jul, 2015 15:22 620 Marime text
 
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat luni că analizează posibilitatea preluării unei participaţii minoritare semnificative la divizia din Ucraina a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI), transmite Reuters, citat de Capital.ro.

Posibila investiţie în Raiffeisen Bank Aval, a doua mare bancă ucraineană deţinută de o bancă occidentală, „va trimite un semnal pozitiv pieţei în această perioadă de criză politică şi economică gravă în Ucraina“, a informat BERD într-un comunicat de presă. 

Zilele trecute, preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, a declarat că BERD intenţionează să investească în Ucraina până la un miliard de dolari în acest an, cu condiţia implementării unor reforme serioase, inclusiv în restructurarea sectorului bancar. În ultimele 18 luni, autorităţile de la Kiev au închis peste 50 de bănci, însă, în continuare funcţionează alte 114, iar Chakrabarti susţine că Ucraina „are în continuare mult prea multe bănci care, în opinia noastră, nu sunt decât puşculiţe personale ale oligarhilor“. Potrivit acestuia, ar fi foarte bine dacă în Ucraina ar exista maximum 50 de bănci. 

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii cu o bază de aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 7.700 de companii, s emai arată pe Capital.ro

Sursa: Capital.ro. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii