Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu "După summit, vă pot spune că România este o țară care va fi apărată în orice scenariu de război"

ro

07 Sep, 2014 18:46 1760 Marime text
 
Președintele Traian Băsescu susține în acetse momente o declarație de presă la Palatul Cotroceni pe tema Summit-ului NATO din Țara Galilor.
 
Șeful statului a declarat că prin acest sumiit a fost confirmată solidaritatea și soliditatea alianței și s-a arătat ferm că securitatea și libertatea costă bani prin nevoia de a avea armate care să apare democrația.

"S-au adoptat 20 de documente din care 5 sunt publice și alte 5 sunt clasificate. Nu există niciun document clasificat care să nu fie redat în mod decent în declarație, dar nu se intră în detalii. 

Unde am fost înainte de summit și unde suntem după. De pe tot flancul estic erau Polonia și țările baltice care aveau un plan de contingență și implicit plan de acțiune. Partea de sud a flancului estic reprezentată de Turcia avea de asemenea un plan de acțiune în cazul ăn care Turcia ar fi fost atacată.  România și Bulgaria nu aveau un astfel de plan pentru că erau considerate în afara riscurilor de atac militar. Și România are după acest summit un plan de contingență, un plan de acțiune în cazul în care este atacată în condițiile în care militarii de la NATO au elaborat scenariile prin care securitatea României ar putea fi afectată. Scenariile se referă la: atac de pe mare, atac terestru, atac de aviație.  România este, în momentul de față, o țară care va fi apărată în orice scenariu în care ar putea fi atacată.", a declarat Traian Băsescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii