Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:27 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat reţinut după ce inspectorii de la Biroul Vamal Otopeni au descoperit că a introdus în ţară 22 de colete cu droguri

ro

17 Jun, 2016 12:57 1130 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus, ieri, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Fabian-Friczi Atila-Iozsef, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că la data de 15 iunie, inculpatul Fabian-Friczi Atila-Iozsef a introdus pe teritoriul României, după efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni,  un număr de 22 colete, expediate din Tanzania, în cantitate totală de 351,07 kg frunze khat, ce conţineau Cathinone, droguri de mare risc, respectiv Cathine, droguri de risc.
 
Drogurile au fost declarate la intrarea în România ca fiind frunze de hena importate din Tanzania, utilizate în industria cosmetică.
 
Ulterior, inculpatul a transportat aceeaşi cantitate de frunze de khat pe teritoriul României, de la sediul Biroului Vamal Otopeni, până în parcarea unui centru comercial din Bucureşti unde s-a procedat la efectuarea prinderii în flagrant.
 
Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că reţeaua infracţională a fost coordonată de către persoane de origine africană, rezidente în Marea Britanie, iar drogurile trebuiau să ajungă pe piaţa neagră din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.
 
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog şi  reprezentanți ai ANAF – Direcţia Generală a Vămilor.
 
La data 16.06.2016 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea inculpatului Fabian-Friczi Atila-Iozsef,  pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Imagine cu rol ilustrativ
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii