Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bănci, case de schimb valutar şi de amanet, verificate de poliţişti. Iată rezultatele!

ro

19 Jul, 2015 10:27 3157 Marime text
În al doilea trimestru al anului 2015, polițiștii structurilor de ordine publică au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici și pentru verificarea legalității funcționării prestatorilor de servicii de securitate.

Acțiunea națională a urmărit îmbunătățirea modului de executare a serviciului și sporirea vigilenței personalului de pază și protecție.

De asemenea, activitățile polițiștilor au avut ca obiectiv atât informarea factorilor responsabili din cadrul societăților comerciale cu privire la necesitatea adoptării cerințelor minimale de securitate, cât și identificarea obiectivelor ce operează cu valori și prezintă vulnerabilități generatoare de riscuri la securitatea fizică.

Polițiștii au verificat aproape 12.000 de obiective și peste 200 de prestatori de servicii de pază, sisteme de alarmare, monitorizare sau transporturi de valori monetare.

În urma verificărilor efectuate nu au fost constatate infracțiuni, însă au au fost aplicate 1.068 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.444.600 de lei. 

105 de amenzi contravenționale au fost aplicate în urma verificării unităților bancare, 88 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru deficiențe constatate în urma verificării caselor de schimb valutar, caselor de amanet și magazinelor de bijuterii, 111 de sancțiuni contravenționale după controlul operatorilor care exploatează și organizează jocuri de noroc, 123 sancțiuni contravenționale după verificarea unităților poștale, 19 de sancțiuni contravenționale în urma verificării casieriilor furnizorilor de utilități și servicii, 115 de sancțiuni contravenționale după controlul stațiilor de distribuire a carburanților și a produselor petroliere, iar 111 de agenți economici au fost sancționați după controale la supermarket-uri și centre comerciale.

Pe lângă sancțiunile contravenționale aplicate, polițiștii au dispus măsuri cu termene de remediere a deficiențelor constatate.

În fapt, polițiștii au evaluat măsurile de securitate fizică implementate la 1.415 unități bancare, au verificat 565 de case de schimb valutar, 1.102 de case de amanet, 3.715 operatori care exploatează și organizează jocuri de noroc (săli de joc bingo, săli de jocuri electronice, case de pariuri, cazinouri etc), 700 de casierii ale furnizorilor de utilități și servicii, 996 de stații de distribuire a carburanților și a produselor petroliere, 606 supermarket-uri și centre comerciale, 1.138 de automate destinate tranzacțiilor cu numerar de tip off-site (bancomate), 293 de muzee și lăcașe de cult, precum și alte obiective. 
Sursa foto: adevarul.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii