Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul constantean Alper Ramazan "Coruptia in provincie e mai mare decat in Bucuresti!"

ro

28 Oct, 2013 07:07 6886 Marime text
Avocatul constantean Alper Ramazan: "Coruptia in provincie e mai mare decat in Bucuresti!"
 
Alper Ramazan este printre putinii avocati specializati pe proprietate industriala. Prin urmare, nu someaza. "Asta, atat timp cat zilnic Vama prinde ceva in port", spune el. Face parte dintr-o casa de avocatura din Bucuresti, iar din Constanta au mai cooptat un colaborator. In total, sunt cinci avocati specializati pe comercial, cu precadere pe insolventa si proprietate intelectuala. Intra si in dosare penale, dar doar in cele de afaceri.

Potrivit avocatura.com, cel mai greu dosar a fost cel in care doua mari firme, una din Bucuresti si cealalta din Bacau au avut un litigiu de marci, firma din Bacau incalcand legislatia in privinta desenelor industriale. In cele din urma, firma din Capitala, careia i se incalcase dreptul de proprietate intelectuala, a castigat procesul.
Nu vor asocierea
Nu este un caz singular, iar avocatul spune ca fenomenul coruptiei este unul generalizat, iar in provincie este mai multa coruptie decat in Bucuresti. Ar fi nevoie de mult mai multi avocati, dar, din pacate, spune el, de pe bancile facultatilor ies oameni din ce in ce mai putin pregatiti. "Este destul de multa munca, noi de abia putem sa facem fata", spune el.
Toate specializarile sunt descoperite, spune acesta. De la 1 februarie anul viitor vor intra in vigoare si noile coduri: penal si de procedura penala. "Colegii mei nu vor sa accepte asocierea. In Europa se practica foarte mult asocierea, pentru a putea face fata globalizarii", spune omul in roba.
Magistratii in varsta se adapteaza mai greu noii legislatii
Probleme sunt si cu cei mai in varsta. Si aici se refera la magistrati, cei care se adapteaza mai greu la noua legislatie. "Cum e si firesc, cei mai tineri se adapteaza mai usor, insa cei mai in varsta nu vor sa aplice dispozitiile noi, sunt mai reticenti", reclama Alper Ramazan.
Este avocat din anul 1996. Este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii "Ovidius" din Constanta. Si-a dorit dintotdeauna aceasta meserie. Poate l-ar fi tentat si magistratura, insa salariile mici pe care le luau judecatorii la inceputurile carierei lui l-au convins definitiv. "Se traia din coruptie atunci", spune el.
Amenintat cu moartea
Nu ar renunta la meserie, desi implica multe riscuri. Spre exemplu, in urma cu cativa ani a primit amenintari cu moartea prin telefon. In acea perioada era avocat intr-un proces in care erau implicate sume mari de bani. Desi a apelat la politie, niciodata nu a fost prins cel care il amenintase cu moartea.

sursa: avocatura.com.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • apara doar mafioti turci 28 Oct, 2013 09:52 ciocul mic
  • The Godfather 28 Oct, 2013 08:39 Saraca fecioara ...