Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ depus la APM Constanţa de avocatul Alper Ramazan şi soţia sa, pentru o investiţie realizată pe strada Miron Costin

ro

12 Dec, 2016 00:00 3551 Marime text
Avocatul Alper Ramazan şi soţia sa, Cristina Elena Ramazan, au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic al Planului Urbanistic Zonal delimitat de străzile Miron Costin, Dimitrie Bolintineanu, Tudor Vladimirescu şi Ion Lahovari. Terenul care a generat PUZ este situat pe strada Miron Costin nr. 66 şi este proprietatea celor doi soţi.
 
Zona ZRL2b este definită, conform PUG, ca zonă de locuinţe individuale şi colective mici cu maximum P+2e niveluri situate în interiorul perimetrelor de protecţie. Utilizările admise sunt locuinţe individuale cu maximum P+2E niveluri în regim de construire înşiruit, cuplat sau izolat. Printre funcţiunile complementare locuirii se numără: parcare/garare, comerţ cu amănuntul, depozitare produse fără nocivitate, birouri pentru profesiuni liberale în limita a maximum 25% din AC. De asemenea, se admite mansardarea clădirilor cu luarea în calcul a Coeficientului de Utilizare a Terenului al unei suprafeţe desfăşurate pentru mansarda de maximum 60% din aria unui nivel curent. Sunt interzise funcţiunile complementare locuirii care depăşesc 25% din AC, generează un trafic important de persoane şi mărfuri, au program prelungit după ora 22.00 sau produc poluare.
 
Terenul în suprafaţă de 163 mp care a generat PUZ-ul este proprietate privată a soţilor Alper şi Cristina Elena. Zona studiata prin PUZ are o suprafaţă de cca 3.841,6 mp, delimitată de patru străzi: Dimitrie Bolintineanu, Miron Costin, Tudor Vladimirescu şi Ion Lahovari. În zona studiată există construcţii cu regim de înălţime P, P+1E, P+1E+M şi P+2E - locuinţe unifamiliale, colective şi o serie de funcţiuni complementare locuirii, amplasate cu preponderenţă la parterul imobilelor. Funcţiunea dominantă a zonei este cea de locuire.
 
Pe terenul care a generat PUZ-ul există o construcţie în execuţie cu regim de înălţime D+P+2E şi funcţiunea de locuire, dar şi funcţiune complementară la parter (birou profesiuni liberale). Se propune schimbarea regimului de înălţime autorizat al clădirii aflate în timpul execuţiei de la D+P+2E la D+P+3E şi, implicit, reglementarea urbanistică a întregii zone studiate.
 
Zona propusă pentru elaborarea PUZ-ului dispune de circulaţii şi echipare edilitară, care vor fi păstrate. Nu se prevăd investiţii ce ar trebui suportate de către autorităţile publice. Costurile de elaborare a documentaţiei PUZ vor fi suportate de proprietarul terenului ce l-a generat, fără implicarea autorităţilor locale.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii