Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avalanșă în Italia Românca şi cei doi copii ai ei au fost găsiţi în viaţă

ro

20 Jan, 2017 17:04 2231 Marime text
Echipele de salvare au găsit patru cadavre în hotelul lovit de avalanşă în centrul Italiei. Alte opt persoane au fost descoperite în viaţă. Printre acestea se numără românca Adriana Vrânceanu şi cei doi copii ai său Ludovica şi Gianfilippo, informează România TV. 

Românca Adriana Vrânceanu şi fetiţa sa Ludovica în vârstă de şase ani au fost găsite în viaţă. Nu se ştie încă dacă cel de-al doilea copil găsit în viaţă printre dărâmăturile hotelului este băieţelul Adrianei sau nu, asta deorece de la bun început a fost cunoscut faptul că în total trei copii au fost prinşi de avalanşă în interior. 

Fetiţa de şase ani este în stare mai gravă şi a fost dusă cu elicopterul la spitalul din Abruzzo. Mama sa a fost dusă la Pescara, unde este internat şi soţul ei.

Se pare că şi băieţelul româncei a fost scos teafăr din hotel. Din primele informaţii, se pare că cei trei s-au adăpostit in zona bucatariei, unde au reusit să facă chiar şi focul. Focul le-a atras atenţia pompierilor care au stiut astfel unde să sape. Românca, de meserie infirmieră, a avut o prezenta de spirit extraodinara, ea reusind sa-si salveze proprii copii dar și pe alți oameni.

Pompierii au stabilit primul contact cu supravieţuitorii în jurul orei locale 11 (12 ora României).

Două elicoptere, unul al Pazei de Coastă şi un altul al Pompierilor, survolează zona şi aşteaptă indicaţii de la sol pentru a permite coborârea unor medici care să ofere primul ajutor.

Probabil că, după ce vor primi primul ajutor, supravieţuitorii vor fi transferaţi la spital cu elicopterul.

Oamenii au fost găsiţi în viaţă la circa 42 de ore după avalanşă.

Serviciile de salvare au recuperat joi trei cadavre şi au localizat un al patrulea, au precizat autorităţile. Cele trei trupuri neînsufleţite scoase de sub zăpadă au fost transferate cu elicopterul la Morga din Pescara.



Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii