Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:23 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile locale desființează locul de joacă de pe strada Ștefăniță Vodă din Constanța (galerie foto+video)

ro

26 Sep, 2017 08:27 1981 Marime text
Un nou loc de joacă din Constanța va fi demolat astăzi. Este vorba despre cel situat la intersecția străzilor Tulcei cu Ștefăniță Vodă din Constanța. 

Acțiunea de astăzi vine la o zi după ce au fost dezafectate cinci locuir de koacă situate în cartierele Tomis Nord și Tomis III din Constanța. Muncitorii au demolat locuri de joacă de la Brotăcei, din zona Cireșica și din Tomis III. Topoganele și leagănele care îi puneau în pericol pe copii au fost demolate.
 
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, susţine că a dispus încă de săptămâna trecută dezafectarea locurilor de joacă din municipiu care ar fi putut afecta integritatea fizică a utilizatorilor, majoritatea copii cu vârste mici.
 
„A fost finalizată inventarierea celor 38 din cele 66 de locuri de joacă pentru care am anunţat că se va organiza licitaţie în vederea reabilitării, iar pe măsură ce inventarierea s-a încheiat, s-a demarat procesul de dezafectare a acestora“, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul Decebal Făgădău.
 
O parte dintre aceste locuri de joacă vor dispărea cu totul, pentru că terenurile pe care se află sunt în litigiu sau au fost deja revendicate şi nu mai aparţin autorităţilor locale.
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat că, în urma inventarierii locurilor de joacă, din cele 66 de locuri de joacă existente, doar 33 aparţin de municipalitate. Primăria a demarat licitaţiile pentru reabilitarea acestor locuri de joacă amplasate pe domeniul public.
 
Citește și:
 
Ce se face acolo Primăria Constanţa demontează locurile de joacă din municipiu care pun în pericol integritatea copiilor! (galerie foto)
 
Primăria Constanța a început demolarea locurilor de joacă din Constanța. Mai multe astfel de locuri au fost demolate(galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristi 26 Sep, 2017 16:03 Sa inteleg ca au fost demolate dar nu exista nici un proiect de reabilitare, nici o licitatie pornita si nici un viitor pentru acestea. Terenul de pe Stefanita Voda este sau u in litigiu? Va mai fi vreodata un loc de joaca aici? Probabil nu....
  • laura 26 Sep, 2017 13:21 Ce locuri de joaca vor disparea definitiv?