Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:53 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Atmosferă de sărbătoare cu cântec și dans de Ziua Națională a Greciei (galerie foto)

ro

13 Apr, 2018 18:26 884 Marime text
Ziua Națională a Greciei este marcată, în această seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor printr-un spectacol special cu muzică și dans.

Invitat special al evenimentului este apreciatul solist Ionuț Galani.

Revoluția greacă sau Războiul de independență al Greciei (1821-1829), cum este cunoscut oficial, a fost declanșat de revoluționarii greci care au beneficiat într-o etapă mai târzie a ostilităților de sprijinul unor puteri europene.

Declanșarea revoluției antiotomane a fost proclamată pe 25 martie 1821 la mănăstirea Agia Lavra de către arhiepiscopul de Patras, Germanos. Lozinca „Libertate sau moarte” a devenit simbolul revoluției, iar data de 25 martie a fost stabilită ca aniversare oficială a revoluției și este sărbătorită ca Ziua Națională a Greciei.

Ca în fiecare an, cu ocazia zilei de 25 martie, Ziua Națională a Greciei, Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța oferă constănțenilor un spectacol-eveniment, ce are loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța.

UPDATE: Întâlnirea s-a deschis cu intonarea imnului de stat al Greciei și imnul României.

Președintele Comunității Elene din România, deputatul Dragoș Zisopol, le-a mulțumit tuturor celor prezenți în sala Casei de Cultură, menționând că acesta este "un an sfânt", amintind de anul Centenar 2018.

Acest lucru a fost reiterat și de președintele Comunității Elene Elpis Constanța, Antoniadis Anton Traian.


În aplauzele publicului, pe scena și-a făcut apariția Ionuț Galani.Atmosfera creată de Galani este una de sărbătoare, iar sala îl acompaniază cu aplauze.

UPDATE 2: Recitalul lui Ionuț Galani s-a încheiat, iar pe scena pe care se afla două coșuri cu flori în culorile drapelului național elen (alb și albastru), au urcat micii dansatori de la Elpis Micro.

UPDATE 3: Sofia Teodoru, un nume de care se va mai auzi de acum înainte, după cum a spus prezentatoarea evenimentului, a urcat pe scena pentru a susține un micro recital.

UPDATE 4: Buna dispoziție este întreținută de ansamblul Elpis al Comunității Elene "Elpis" din Constanța și de ansamblul Ethymos și grupul vocal Dionysos aparținând Comunității Elene Brașov.

UPDATE 5: Cursanții școlii de dans grecesc de la Constanța au cedat scena grupului vocal Dionysos din Brașov.UPDATE 6: Dirijorul corului Dionysos dedică, în încheierea programului, emoționantul "Cântec al pribegiei" tuturor celor care sunt departe de țară.

UPDATE 7: Urmează un nou moment cu dansuri elene, susținute de tinerii care doresc să devină membri ai Ansamblului de dansuri Elpis.

Tanăra Diana Neagu oferă un moment de virtuozitate cântând la bouzouki.

Pe scena au urcat și brașovenii de la Efthymos.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii