Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie în Croația. Au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt puternic

ro

12 Mar, 2019 09:35 1004 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, începând cu data de 11 martie 2019, au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt, care va avea intensificări puternice la rafală.

Potrivit MAE, prognozele meteorologice pentru canalul Velebit, golfurile Kvarner și Kvarnerić, nordul Dalmației, indică o înrăutățire a condițiilor atmosferice, însoțită de vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 130 km/h, care creează probleme serioase în transportul maritim și în furnizarea energiei electrice. Regiunea Rijeka, coasta de vest a Istriei și Dalmația mijlocie se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt.

”Pentru data de 12 martie 2019, regiunea Dalmația se află sub avertizare meteorologică cod roșu de vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 120 km/h, iar regiunea Split se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat –http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate -http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate -http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă -http://www.ccaa.hr.” - au precizat reprezentanții MAE. 


Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660; +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță"(http:/www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs>), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii