Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie în Bulgaria. A fost emis cod galben de ploaie, ninsoare și vânt puternic

ro

12 Mar, 2019 12:13 1648 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie local, în cursul zilei de 12 martie 2019, 21 de regiuni vor fi afectate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, însoțite în anumite zone și de vânt puternic. În acest sens, au fost emise următoarele coduri de atenționare meteorologică:
• Cod galben de ninsoare, însoțită de vânt puternic, în regiunea Smolian. Stratul de zăpadă depus va atinge 10-15 cm;
• Cod galben de ninsoare și ploaie, în regiunile: Montana, Vrața, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Târgoviște, Razgrad și Șumen. Stratul de zăpadă va atinge 5-10 cm;
• Cod galben de ploaie, însoțită de vânt puternic, în regiunile: Burgas, Yambol, Kârdjali și Haskovo. În zonele montane, precipitațiile pot depăși cantitatea de 20 l/mp;
• Cod galben de ploaie în regiunile: Pleven, Ruse și Silistra;
• Cod galben pentru vânt puternic în regiunile: Kiustendil, Blagoevgrad, Varna, Dobrici și Sliven.

Potrivit MAE, se recomandă ca șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse, în condiții de viscol puternic.

Se pot obține informații actualizate despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg<http://www.weather.bg>, informații despre starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA (n.a.- deocamdată doar în limba bulgară) www.lima.api.bg<http://www.lima.api.bg>, de pe pagina de Internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg<http://www.api.bg> și non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenției menționate funcționează, pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

„Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.ro, www.meteoalarm.eu<http://www.meteoalarm.eu>, www.mae.ro<http://www.mae.ro> și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ,,Câlătoreşte în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie” - au transmis reprezentanții MAE.

Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii