Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare CECCAR privind obligaţiile fiscale care pot avea implicaţii penale

ro

11 Oct, 2013 12:47 1650 Marime text
Contribuabilii au obligatia de a-si plati taxele si impozitele datorate, dupa caz, precum si de a depune declaratiile si formularele aferente acestor obligatii. Daca neindeplinirea unora dintre aceste obligatii atrage dupa sine plata penalitatilor de intarziere, exista si obligatii fiscale care pot avea implicatii fiscale.

In acest context, CECCAR Bihor a emis un comunicat prin care atentioneaza persoanele vizate de aceste obligatii de implicatiile penale pe care le poate avea neindeplinirea unor astfel de indatoriri.

Comunicatul precizeaza astfel ca se doreste atentionarea cu privire la o obligatie fiscala care poate avea implicatii penale.

Astfel, transmite comunicatul, potrivit art. 22 litera e) din O.G. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilii au obligatia de a calcula, de a retine si de a inregistra in evidentele contabile si de plata, la termenele legale, impozitele si contributiile care se realizeaza prin stopaj la sursa.

Sursa: Contabilul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii