Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul șef al CECCAR Constanța a murit. Cine se ocupă de firmele sale

ro

19 Mar, 2021 00:00 4218 Marime text
  • Gheorghe Rusu, fostul șef CECCAR, s-a stins în decembrie
  • Firmele sale au fost trecute pe numele fiului, conform actului de moștenire
  • Fiul a cesionat acțiunile către alte persoane
 
Gheorghe Rusu, expert contabil, auditor financiar, fost șef al CECCAR Constanța a murit răpus de coronavirus. Decesul a suferit la mijlocul lunii decembrie 2020.
 
Între timp, firmele unde era acționar au suferit modificări.
 
O primă decizie a fost publicată recent în Monitorul Oficial al României și vizează societate Romar-Co Expert SRL. Astfel, prin Decizia nr. 1 din data de 2 februarie 2021, s-a luat act de decesul lui Gheorghe Rusu. Pe baza actului de moștenitor, masa succesorală, formată din 20 părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte social, în valoare totală de 200 de lei, va fi preluată de Florin Rusu, fiu, căruia îi revine întreagă masa succesorală și astfel devine nou asociat.
 
Florin Rusu, la rândul său, se retrage din societate și cesionează părțile sociale către Maria-Rafaela Cazazian, care devine, astfel, nou asociat.
 
În urma cesiunii, capitalul social este de 200 de lei, iar asociat unic este Maria-Rafaela Cazazian. Totodată, este revocat din funcția de administrator Gheorghe Rusu și este numită Maria-Rafaela Cazazian.
 
O altă decizie vizează firma Romar-Co Audit SRL. Astfel, prin Decizia nr. 1 din data de 2 februarie 2021, s-a luat act de decesul lui Gheorghe Rusu. Pe baza actului de moștenitor, masa succesorală, formată din 10.800 părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte social, în valoare totală de 108.000 de lei, va fi preluată de Florin Rusu, fiu, căruia îi revine întreagă masa succesorală și astfel devine nou asociat.
 
Florin Rusu, la rândul său, se retrage din societate și cesionează părțile sociale către Maria-Rafaela Cazazian, care devine, astfel, nou asociat.
 
Totodată, se retrage din societate Florin Rusu, care cesionarea 4.680 părți sociale către Maria-Rafaela Cazazian, asociat existent, și a unui număr de 6.120 părți sociale, către Lavinia Anton, care devine astfel nou asociat.
 
În urma cesiunii, capitalul social este de 120.000 de lei, și asociați sunt Lavinia Anton – cu o cotă de 51% și Maria-Rafaela Cazazian, cu o cotă de 49%. Ambele dobândesc și calitatea de administrator ai societății.
 
Despre Gheorghe Rusu
 
Gheorghe Rusu era născut în 1950. La SIF Transilvania, era Expert I și reprezentant în AGA, membru în Consiliul de Administrație și oferea consiliere pentru societățiile care fac parte din grup. Înainte, a fost director de bancă la Romexterra SA. A fost lector universitar asociat la Universitatea Spiru Haret din Constanța, unde preda la Catedra de Finanțe Contabilitate, nivel licență. A avut și funcția de controlor financiar la Camera de Conturi a României, Camera Județeană de Conturi Constanța, a fost referent la Direcția Generală a Finanțelor Publice și Controlului Financiar de Stat Constanța, a fost șef birou contabilitate la Petromar, și nu numai.
 
A fost autor și coauthor la diverse lucrări științifice economice.

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii