Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie unde vă parcaţi sau staţionaţi maşina! Poliţiştii locali au aplicat zeci de amenzi

ro

13 Mar, 2019 11:00 2249 Marime text
Pe parcusul zilei de ieri, 12 martie 2019, polițiștii locali s-au confruntat cu o serie de nereguli constatate pe drumurile publice, dintre care opriri și staționări efectuate neregulamentar pe principalele artere și bulevarde ale municipiului Constanța (Bdul 1 Decembrie 1918, Bdul Alexandru Lăpușneanu, Bdul Tomis, Str. Traian, Bdul Ferdinand, Str. Soveja, Str. Dezrobirii, Str. Mircea cel Bătrân, Str. I.L Caragiale, Str.Unirii, Bdul Aurel Vlaicu, Strada I.G Duca, Str.Cumpenei, str.Liliacului, Bdul Mamaia etc).

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au constatat, în limita competențelor conferite de lege un număr de 95 încălcări ale legislației rutiere, cuantumul amenzilor contravenționale s-a ridicat la suma de 17.585 lei.

Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru/cinci puncte- amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.

Activități similare se vor derula în mod sistematic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor participanților la traficul rutier să adopte măsurile necesare pentru respectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, transmite Poliţia Locală.

Sursă foto: DGPL Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tinel 13 Mar, 2019 12:22 Ba sa avem pardon! Politistii locali NU, si repet, NU ii amendeaza pe cei ce isi "parcheaza" masinile aiurea, ei neavand aceasta competenta. Astea fiind vorbe din guritele lor. Daca soferul nu este la masina, nu au "dreptul" de a aplica nici o amenda. Pentru cei care isi "parcheaza" masinile absolut pe unde le...vine, cei care ar trebui sa actioneze sunt politistii rutieri (informatie aflata de la cei locali)... insa pe acestia ii vedem mai rar pe strazi... aproape deloc (cel putin nu pe bulevardul tomis, o artera cu numeroase astfel de nereguli <>).