Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:15 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie, şoferi! Semafoarele galben intermitent sunt în "reparaţii". Merg doar când şi când!

ro

18 Mar, 2016 01:18 2619 Marime text
 
În ultimele săptămâni, am primit la redacţie diverse mailuri, plângeri de la prieteni, cunoştinţe care reclamau faptul că semafoarele galben intermitent din Constanţa mai mult NU merg decât să funcţioneze normal. Problema este că şoferii care circulă zilnic pe străzile Constanţei şi prin semafoare ştiu exact unde este galben intermitent şi pot face dreapta. Repet: pentru că o fac zilnic!  Uneori e doar un reflex.
 
De multe ori, însă, ei aveau o surpriză în momentul în care nu se uitau la galbenul buclucaş petru a vedea dacă funcţionează sau nu şi erau opriţi după colţ de poliţiştii rutieri care le luat carnetele pentru trecere pe culoarea roşie! Au păţit-o zeci de constănţeni. Au bombănit, s-au enervat, au înjurat, au blamat… degeaba. Cu poliţiştii nu te pui!
 
Situaţia este una hilară dacă stai să te gândeşti. Dar toată lumea trebuie să "mănânce o pâine", nu-i aşa? Iar fraza de bază a poliţiştilor rutieri atunci când oamenii le explicau de ce nu au observat că acel galben intermitent nu funcţiona era tipică: "Eşti şofer! Trebuia să te uiţi la semafor!".
 
Oricum şi în orice mod le-ai explica acestor poliţişti că nu este corect să profiţi de o situaţie generată de o terţă persoană nu vei găsi niciodată înţelegere. Culmea este că oricât de tare am încercat să avertizăm oamenii că un semafor nu merge, ne trezeam toţi că după circa o oră-două acel semafor devenea din nou intermitent şi oamenii legii părăseau locul, iar ceilalţi conducători auto erau nedumeriţi de informaţiile oferite. Parcă devenise muncă de detectiv urmărirea semafoarelor galben intermitent.
 

"Poliţiştii ăştia parcă miros semafoarele când nu merg şi apar ca ciupercile după ploaie!", spunea un şofer hâtru.

 
Un constănţean s-a săturat de "mofturile" culorii galben intermitent şi s-a adresat Primăriei pentru a afla cum stau lucrurile de fapt cu aceste semafoare. Răspunsul a fost unul simplu.
 

"Sistemul de semaforizare din Municipiul Constanţa este cuprins într-un program de reparaţii în care sunt remediate şi disfuncţionalităţile semnalate de dumneavoastră", se arată în răspunsul cu pricina.

 
Avem şi noi o simplă nedumerire (justificată, de altfel!): de ce nu au fost semnalate aceste probleme din timp şi nu au fost mediatizate astfel încât şoferii să fie mai atenţi şi poliţiştii mai înţelegători? De ce nimeni nu a ştiut despre acest program de reparaţii executate semafoarelor din municipiu?

Citeşte şi Mare grijă, șoferi! Semaforul de la City nu mai emite galben intermitent!

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii