Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:26 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie la medicamentele cumpărate online. Sunt site-uri care, în mod abuziv, utilizează identitatea Ministerului Sănătăţii

ro

28 Feb, 2018 11:48 374 Marime text
Ministerul Sănătăţii atenţionează pacienţii despre comercializarea online a unor medicamente neautorizate, care pot dăuna sănătăţii
 
Ministerul Sănătăţii atrage atenţia populaţiei asupra riscurilor la care se expun cei care cumpără medicamente de pe internet.
Comercializarea unor medicamente neautorizate pe internet reprezintă un fenomen periculos şi greu de controlat, care generează un risc ridicat pentru sănătatea publică.
 
Ministerul Sănătăţii precizează că se delimitează de orice acţiune de promovare şi comercializare a unor medicamente sau dispozitive medicale şi ca acţiunile de acest gen derulate în spaţiul online sunt realizate fără acordul instituţiei.
 
În urma identificării în spaţiul online a unor site-uri care, în mod abuziv, utilizează identitatea Ministerului Sănătăţii ca şi garant pentru promovarea şi comercializarea unor medicamente care nu au autorizaţie de punere pe piaţă, Ministerul Sănătăţii a sesizat structurile abilitate să soluţioneze acest caz şi să ia măsurile care se impun.
 
Pentru orice afecţiune, pacienţii trebuie să se adreseze medicului pentru a le fi prescris tratamentul corect.
 
Atragem atenţia că automedicaţia poate duce la efecte negative şi consecinţe pe termen lung asupra sănătăţii!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii