Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:38 23 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție angajatori! Se acordă subvenții

ro

19 Oct, 2015 23:19 808 Marime text
 
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) informează angajatorii că pot primi lunar, timp de un an, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă (în prezent 500 lei) dacă încadrează în muncă pe perioadă nederminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sauşomeri părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale.
 
De asemenea, angajatorii care încadrează în muncăşomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc condiţiile de acordare a pensiei,beneficiază lunar pe perioada angajării de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.
 
Pentru a beneficia de aceste subvenții acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj este necesar ca șomerii încadrați să fie înregistrați în baza de date a ANOFM și ca raporturile de muncă să fie menținute cel puțin 18 luni.
 
În primele opt luni ale anului 2015, ca urmare a aplicării măsurilorprevăzute în Programul de Ocupare a Forței de Muncă al ANOFM, au fost încadrate, prin acordarea de subvenții angajatorilor, 8.812 persoane peste 45 de ani și 142 de persoane care mai au 5 ani până la îndeplinirea condițiilor de pensionare.
 
Prin aplicarea instrumentelor de mediere a muncii oferite de ANOFM, până la sfârșitul lunii august au fost ocupate 77.336 persoane peste 45 de ani și 21.554 persoane peste 55 de ani.Sursa foto: anishoara84.wordpress.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii