Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:36 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atentatele teroriste de la Paris - Filmul evenimentelor prezentat de procurorul capitalei Franței

ro

14 Nov, 2015 23:06 654 Marime text
 
Agenția britanică de presă a prezentat calendarul evenimentelor pe ore, potrivit orei locale a Franței — GMT+1, așa cum a fost el prezentat de procurorul Parisului, Francois Molins, la conferința de presă pe care a susținut-o astăzi, notează agerpres.ro.  
 
Vineri, 13 noiembrie:
 
orele 21:20 — Un atacator sinucigaș detonează o centură explozivă în apropierea uneia dintre porțile Stade de France, în cartierul Saint-Denis (nordul Parisului), unde președintele Franței și șeful diplomației germane urmăreau meciul amical de fotbal dintre selecționatele celor două țări. În explozie și-a pierdut viața un trecător, precum și teroristul kamikaze.
 
orele 21:25 — În arondismentul XX al Parisului, la intersecția străzilor Bichat și Alibert, bărbați înarmați au deschis focul asupra clienților aflați pe terasele barului „Le Carillon” și a restaurantului „Petit Cambodge”, ucigând 15 persoane și rănind grav 10.
 
orele 21:30 — În afara Stade de France, un al doilea atacator kamikaze detonează bomba pe care o avea asupra sa, pierzându-și viața.
 
orele 21:32 — Mai mulți indivizi deschid focul în fața barului „A La Bonne Biere”, situat la intersecția străzilor Fontaine au Roi și Faubourg du Temple, în arondismentul XXI, ucigând cinci oameni și rănind grav opt.
 
orele 21:36 — Bărbați înarmați ucid 19 persoane care se aflau pe terasa restaurantului „La Belle Equipe” de pe Rue de Charrone. În atac au mai fost răniți grav nouă oameni.
 
în jurul orelor 21:40 — Un atacator sinucigaș se aruncă în aer în interiorul restaurantului „Le Comptoir Voltaire” de pe bulevardul Voltaire, situat tot în arondismentul XXI, rănind grav o persoană.
 
orele 21:40 — O mașină se oprește în fața sălii de concerte din Bataclan. Mai mulți bărbați înarmați intră în sală, în timpul unui concert susținut de formația americană de rock Eagles of Death Metal, și deschid focul la întâmplare în direcția mulțimii, ucigând 89 de oameni și rănind mulți alții. Atacatorii fac referiri la situația din Siria și Irak.
 
orele 21:53 — Un al treilea atacator sinucigaș se aruncă în aer în apropiere de Stade de France.
 
Sâmbătă, 14 noiembrie:
 
orele 00:20 — Forțele de securitate franceze dau asaltul asupra sălii de concerte din Bataclan, în încercarea de a-i elibera pe cei aflați înăuntru. Trei atacatori sunt uciși: unul este împușcat de forțele de ordine, iar alți doi se aruncă în aer, detonându-și centurile explozive pe care le aveau asupra lor, conform sursei citate. 


Sursa foto: revista22.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii