Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 morți Atentat cu mașină capcană în Irak

ro

15 Aug, 2015 21:26 1874 Marime text
 
Unsprezece persoane au fost ucise și cel puțin 68 rănite sâmbătă într-un atentat cu mașină capcană comis într-un cartier șiit din nordul Bagdadului, au informat surse oficiale din capitala irakiană, relatează AFP. Explozia a vizat un loc frecventat de persoane care cumpără și vând mașini în cartierul Sadr City, unde în urmă cu două zile un atentat cu mașină capcană, revendicat de gruparea extremistă Statul Islamic (SI), s-a soldat cu peste 70 de morți și zeci de răniți într-o piață de fructe și legume.
 
Atentatul de sâmbătă nu a fost imediat revendicat, însă metoda este utilizată în general de jihadiștii Statului Islamic, care controlează de peste un an zone extinse de pe teritoriul irakian. SI vizează frecvent locuri aglomerate, precum cafenele și magazine, din cartiere ale șiiților considerați de gruparea sunnită ultra-radicală eretici.
 
Potrivit Reuters, o serie de atacuri cu bombă comise sâmbătă la Bagdad, între care și cel din cartierul Sadr City, s-a soldat cu cel puțin 20 de morți, au informat surse medicale și din cadrul poliției.

Sursa: AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii