Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gruparea Statul Islamic revendică atentatul din Iran

ro

04 Jan, 2024 19:28 751 Marime text
Foto: Google Maps
  • Gruparea Statul Islamic a revendicat joi atentatul din ziua precedentă soldat cu 84 de morţi în apropierea mormântului generalului iranian Qassem Soleimani, arhitectul operaţiunilor militare iraniene în Orientul Mijlociu şi care a fost ucis în urmă cu patru ani de SUA într-un atac aerian în Irak, relatează France Presse.
     
Gruparea Statul Islamic a revendicat joi atentatul din ziua precedentă soldat cu 84 de morţi în apropierea mormântului generalului iranian Qassem Soleimani, arhitectul operaţiunilor militare iraniene în Orientul Mijlociu şi care a fost ucis în urmă cu patru ani de SUA într-un atac aerian în Irak, relatează France Presse, citat de Agerpres.

Într-un comunicat postat pe Telegram de gruparea jihadistă, aceasta afirmă că doi dintre membrii săi s-au îndreptat către o mare concentrare de persoane adunate în apropierea mormântului generalului iranian din oraşul Kerman, iar apoi şi-au detonat în mijlocul lor centurile explozive.

Atentatul, soldat cu 84 de morţi şi 284 de răniţi, dintre care 220 sunt spitalizaţi, a survenit în timp ce Iranul comemora patru ani de la moartea generalului Qassem Soleimani. Mii de persoane participau la ceremonia de comemorare unde a fost comis atentatul.

Comandant al Forţei Al-Quds, însărcinat cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei şi reprezentant în regiune al ayatollahului Ali Khamenei, generalul Soleimani a murit pe 3 ianuarie 2020 în urma unui raid executat de aviaţia americană cu o dronă asupra convoiului său pe aeroportul din Bagdad. Odată cu el au fost ucişi şi mai mulţi membri ai Hashd al-Shaabi, o coaliţie de forţe paramilitare irakiene dominată de facţiuni pro-iraniene şi ai cărei militanţi luaseră cu asalt ambasada americană din capitala Irakului pe 31 decembrie 2019, a încheiat sursa citată.


Citește și:
S-a descoperit un focar de gripă aviară la o fermă de raţe care au fost vaccinate!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii