Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:48 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua mondială a râsului. Cui îi aparţine ideea

ro

07 May, 2017 15:17 1454 Marime text
Ziua mondială a râsului este marcată, anual, în prima duminică a lunii mai, iar în 2017 această zi este marcată pe 7 mai.
 
Sărbătorită pentru prima oară în India, a fost apoi adoptată în întreaga lume, în prezent, fiind celebrată în numeroase oraşe din Europa, Asia, America de Nord şi de Sud. Cu această ocazie, sunt organizate evenimente care stârnesc râsul, precum spectacole cu clovni sau concursuri cu baloane.  
 
Ideea acestei zile îi aparţine doctorului indian Madan Kataria, care, în anul 1995, a scris un articol intitulat „Râsul, cel mai bun medicament”. Bazat pe studii ştiinţifice, acest studiu garanta beneficiile râsului asupra sănătăţii mentale şi fizice. Doctorul nu a dorit să publice articolul, în schimb, a ţinut o prelegere într-un parc, în faţa trecătorilor, pe care îi invita să spună cea mai reuşită glumă pe care o ştiau. Cei prezenţi au remarcat îmbunătăţirea stării lor de spirit, precum şi creşterea încrederii în propria persoană.
 
Mai există o zi dedicată râsului, respectiv Ziua Mondială a Zâmbetului, iniţiată de artistul Harvey Ball şi sărbătorită în prima vineri din luna octombrie. 
 
 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii