Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua Internaţională a Somnului

ro

15 Mar, 2013 11:56 1058 Marime text
Societatea Română de Pneumologie, prin intermediul Secţiunii de Somnologie, celebrează Ziua Internaţională a Somnului şi organizează Ziua Uşilor Deschise în toate laboratoarele de somnologie din ţară

Ziua Internaţională a Somnului este un eveniment anual organizat în întreaga lume de peste 5 ani. Aceasta reprezintă o celebrare a somnului şi un prilej de dezbatere a problemelor importante în legătura cu somnul. România sărbătoreşte din 2013 Ziua Internaţională a Somnului prin activităţi de informare în toate laboratoarele de somnologie din ţară.

Ziua Somnului 2013 se desfăşoară sub sloganul „Cine doarme bine îmbătrâneşte sănătos” şi îşi propune să atragă atenţia asupra tulburărilor de somn înregistrate cu precădere la adulţii în vârstă. Un somn bun este posibil la orice vârstă, iar acest lucru are o importanţă vitală pentru starea generală de sănătate. Multe din problemele legate de somn pot fi prevenite sau tratate, însă, pe plan mondial, mai puţin de o treime din cei care suferă de astfel de probleme caută ajutor specializat. Şi aceasta se întâmplă în condiţiile în care noi toţi ne petrecem o treime din viaţă dormind.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii