Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:13 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ASF a aprobat un ghid de recomandări de bune practici pentru instrumentarea dosarelor de daună auto RCA și CASCO

ro

24 Aug, 2016 17:47 867 Marime text
Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, în ședința de astăzi, Ghidul privind recomandări de bune practici pentru instrumentarea dosarelor de daună auto RCA și CASCO în vederea protejării drepturilor consumatorilor de servicii și produse de asigurare, se arată într-un comunicat al ASF.
 
Potrivit documentului, ghidul va fi publicat pe site-ul ASF, pentru consultare publică, timp de 30 de zile și va face obiectul unui comunicat transmis separat.
 
Totodată, s-a decis analiza, în premieră, a perioadei de dezdăunare (despăgubire — n.r.) și soluționare a dosarelor de daună deschise la asigurători în semestrul II 2015, în baza polițelor de asigurare obligatorie auto RCA.
 

„Consiliul ASF a hotărât introducerea raportărilor trimestriale și integrarea analizei în Raportul de piață trimestrial/semestrial. Dezdăunarea este obiectivul principal de supraveghere privind apărarea drepturilor asiguraților, potrivit legii“, se mai precizează în comunicatul Autorității.

 
Tot în ședința săptămânală de astăzi, Consiliul ASF a mai decis, printre altele, sancționarea unui număr de 25 brokeri de asigurare/reasigurare care nu au respectat prevederile legale privind transmiterea raportărilor periodice la Autoritatea de Supraveghere Financiară și majorarea capitalului social al AXA Life Insurance S.A. cu suma de 20,49 milioane de lei de la 74,7 milioane de lei la 95,22 milioane de lei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii