Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:41 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arme de vânătoare și cartușe confiscate de polițiști, în urma unor verificări

ro

15 Oct, 2018 18:47 352 Marime text
În perioada 11-12 octombrie, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări cu privire la legalitatea modului de deținere, port și folosire a armelor de vânătoare, atât la locul de cazare a unor vânători străini invitați în România pentru a participa la partide de vânătoare pe fondurile cinegetice Baba Ana și  Urlați, cât și la locul de desfășurare a partidelor de vânătoare.

În urma verificărilor efectuate,s-a constatat că doi cetățeni străini ar fi închiriat fiecare câte o armă de vânătoare de la o societate comercială din municipiul București, pe care, la finalul partidelor de vânătoare, le încredințau împreună cu muniția pe care o dețineau, spre păstrare, fără drept, unei alte persoane.

Asupra celei din urmă au fost identificate trei arme de vânătoare și cantitatea de 795 bucăți cartușe de vânătoare cal.12.

Având în vedere faptul că aceasta nu avea dreptul să dețină armele închiriate de ceilalți doi vânători și respectiva cantitate de muniție, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Totodată, în urma controlului partidei de vânătoare desfășurată la data de 11 octombrie, pe fondul de vânătoare Baba Ana, s-a constatat faptul că aceeași persoană transporta o armă ce prezenta defecțiuni (avea țeava crăpată), arma fiind închiriată de la aceeași societate.

Cele trei persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 3.000 de lei.

De asemenea, celor trei contravenienți le-a fost aplicată sancțiunea complementară a anulării dreptului de deținere, port și folosire arme și muniții pe teritoriul României, conform art. 130 alin. 2 lit. b din Legea nr. 295/2004 rep.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii