Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arimex Comexim 2000 SRL a solicitat un control din partea DSVSA Constanţa, după ce un pacient a găsit un vierme în mâncare

ro

13 Dec, 2017 10:39 2667 Marime text
 
O pacientă, internată la Spitalul Boli Infecţioase Constanţa, a reclamat, ieri, că a găsit un vierme în mancare livrată de societatea Arimex Comexim 2000 SRL, cea care are un contract închieat cu unitatea sanitară.

Pacienta a avertizat personalul spitalului și a făcut o sesizare la Direcția de Sănătate Publică Constanţa.

„A fost anunţat serviciul de control în Sănătate Publică. Se va constitui o echipă care să verifice aspectele ce sunt susţinute în reclamaţie, la Spitalul de Boli Infecţioase”, a explicat  Ramona Iliuță, director adjunct executiv al DSP Constanța.


Reprezentanţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL susţin că nu știu cum a fost posibil un astfel de incident și au anunțat propia anchetă.

„Au fost preparate 220 de porţii de peşte. Produsul a fost achiziţionat sub forma de trunchi de merluciu (fără cap şi fără coadă) eviscerat, în stare congelată. Am anunţat imediat DSVSA Constanţa, am trimis solicitarea de a efectua verificările de rigoare” , a explicat Petre Preda, managerul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.

Iată ce a explicat Arimex Comexim 2000 SRL în adresa formulată către DSVSA Constanţa.

„Un pacient internat în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa sustine că în preparatul trunchi de peşte la tavă cu mămăliguţă a găsit un parazit, adică un vierme. Produsul în cantitate de 150 kg I-am achizitionat , în data de 09.12.2017, de la societatea  MACROMEX SRL. Acest produs a fost însoţit de declaraţia de conformitate. Produsul a fost transportat în condiţii de frig, recepţionat şi depozitat conform prevederilor legale.  A fost preparat în condiţii de igienă cu respectarea procesului tehnologic şi detinem proba  alimentară. Din cantitatea de 150 kg pe stoc mai avem cantitatea de 69 kg. Având în vedere sesizarea pacientei, societatea noastra a procedat la retragerea din consum a acestui produs până la elucidarea situaţiei. În consecinţă va rugăm sa ne ajutaţi pentru a afectua verificarile ce se impun pentru evitarea oricarei contaminări şi a altor situaţii de acest gen“, se spune în adresa formulată de Arimex Comexim 2000 SRL către DSVSA Constanţa.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii