Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului poate contesta executarea și datoria parohiei Bugeac

ro

04 Mar, 2019 18:35 1774 Marime text
Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului, întrunită azi în ședință, urmare a situației apărute la parohia Bugeac,  comunică următoarele:

Arhiepiscopia Tomisului a luat cunoștința cu surprindere și cu îngrijorare de promovarea unei acțiuni de executare asupra unui bun sacru, anume biserica (lăcașul de cult) parohiei Bugeac, complet ilegale și fără respectarea Statului BOR și Legea Cultelor.

Arhiepiscopia Tomisului a luat legătura cu executorul judecătoresc și și-a expus punctul de vedere asupra legalității executării, urmând ca, în funcția de răspunsul acestuia, să demareze acțiune în instanță.

Dacă va fi necesar, în perioada imediat următoare, Arhiepiscopia va demara acțiuni atât în ce privește contestarea executării, cât și asupra datoriei pe care parohia Bugeac ar avea-o la societatea de construcții, reprezentată de executorul judecătoresc. Reiterăm faptul că, în conformitate cu Statutul BOR ART.170 al.1-3, bunurile sacre sunt inalienabile, insesizabile și imprescriptibile.

Consideram că a fost o acțiune pripită a unui executor judecătoresc lipsit de experiența judiciară în ceea ce privește Legea Cultelor și Statutul BOR.

Citește și: Situaţie fără precedent O biserică din judeţul Constanţa a fost scoasă la vânzare. Ce spun oficialii Arhiepiscopiei (galerie foto + document)

Sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii