Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestări ale islamiștilor radicali la Moscova

ro

27 Nov, 2013 13:42 1575 Marime text
    Un grup de islamiști radicali, care dețineau asupra lor mai multe grenade și arme, a fost arestat în această dimineață la Moscova. 
    Poliția a declarat că  au fost arestate 15 persoane, membre ale unui grup islamic fondat în Egipt.       Arestările au fost efectuate în timpul raidurilor la apartamentele suspecților, în partea de est a capitalei ruse.
     Oficialii au declarat că s-au găsit trei bombe artizanale, detonatoare și fitiluri pentru fabricarea mai multor dispozitive explozibile.
    Gruparea Takfir Wal-Hijra a fost interzisă de către Curtea Supremă a Rusiei în 2010, pentru ,,incitare la dușmănie interetnică și interreligioasă"
      Cu numai două luni  înainte de deschiderea oficială a  Jocurilor Olimpice de iarnă din stațiunea de la Marea Neagră, Soci, oficialii ruși își iau toate măsurile pentru a se asigura că acestea se vor desfășura în condiții de maximă securitate. Aceasta deoarece în ultimii ani, conflictul dintre fortele ruse și separatiștii din Cecenia a provocat o serie de atentate  teroriste.
    Violența s-a răspândit în toată regiunea Caucazului de Nord, inclusiv în Ingușetia, regiune cu populație preponderent musulmană și în Daghestan, omorând sute de persoane, inclusiv membri ai serviciilor guvernamentale și de securitate.
    Atentatul sinucigaș de la aeroportul internațional Domodedovo, din ianuarie 2011 a ucis 37 de persoane .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii