Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apropiaţi ai tandemului Mazăre-Constantinescu Cine sunt oamenii de afaceri care vor să vorbească mâine cu premierul Ponta

ro

12 Nov, 2014 15:06 2186 Marime text
Premierul Victor Ponta, candidat PSD la alegerile prezidenţiale, se va afla, mâine, în judeţul Constanţa, dar nu singur, ci alături de vicepremierul Liviu Dragnea şi de Călin Popescu Tăriceanu, cel despre care Ponta susţine că ar fi perfect pentru mandatul de prim-ministru. Asta, în cazul în care el, Ponta, va fi ales preşedinte.
Potrivit programului dat publicităţii de PSD Constanţa, la ora 10.00, Călin Popescu Tăriceanu şi vicepremierul Liviu Dragnea vor participa  la inaugurarea Centrului pentru Tineret “Ion Creangă” din comuna Tuzla. De asemenea, la eveniment vor mai lua parte primarii PSD, UNPR, PC, parlamentarii si  preşedinţii de organizaţii PSD, UNPR, PC, PLR, PP-DD, PRM, PR şi ai minorităţilor.
În intervalul 11:30 - 12:30 va avea loc o vizită de lucru la podul Agigea - Port. La acest eveniment vor participa  premierul Victor Ponta, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi  vicepremierul Liviu Dragnea. În cadrul acestui eveniment se vor realiza probele de rezistenţă la încărcarea cu 50 de autobasculante.
Unul dintre cele mai interesante evenimente programate mâine este însă întâlnirea oamenilor de afaceri. Evenimentul va avea loc începând cu ora 13.30, la Hotel Ten din Constanţa. Potrivit programului oficial, oamenii de afaceri vor discuta despre problemele lor cu vicepremierul Liviu Dragnea şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Gazda evenimentului, patronul Hotelului Ten, Nicolae Terzi, spune însă că oamenii de afaceri s-ar întâlni, de fapt, cu premierul Victor Ponta. Mai mult, Terzi a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că întâlnirea are loc ca urmare a unei discuţii purtate sâmbătă între oamenii de afaceri din Constanţa şi primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre. Mai exact, oamenii de afaceri l-ar fi rugat pe Mazăre să intermedieze această discuţie cu primul-ministru, candidatul PSD la prezidenţiale.
Printre cei care vor fi prezenţi la întâlnire se numără, alături de Terzi, omul de afaceri Costică Zelcă, nimeni altul decât proprietarul complexului rezidenţial Mamaia Summerland. Reamintim că în acest complex rezidenţial Consiliul Judeţean Constanţa a achiziţionat, în 2012, 25 de apartamente de lux pentru medici. Nu trebuie omis faptul că tranzacţia dintre CJC şi societatea Stop SRL, controlată de Costică Zelcă, apare în raportul Curţii de Conturi întocmit în urma controlului din 2013 efectuat la Consiliul Judeţean Constanţa.

Anul trecut, Curtea de Conturi a dispus o operaţiune de verificare a CJC în legătură cu achiziţionarea de către această instituţie a apartamentelor de lux mai sus menţionate. CCR a constatat că au fost efectuate „plăţi nelegale“ de peste 1.138.000 de lei către SC STOP SRL, societatea care a construit, cum spuneam, blocurile de apartamente pentru medici şi care este administrată de Costică Zelcă. Lotul de locuinţe se compune din 19 apartamente cu 3 camere (peste 150.000 de euro bucata), şi alte şase apartamente cu două camere (peste 130.000 de euro bucata). Afacerea s-a finalizat în iulie 2012, prin încheierea a unui contract de vânzare-cumpărare cu ipotecă imobiliară. Valoarea totală a celor 25 de locuinţe a fost de 3,68 milioane de euro, bani care urmau să fie achitaţi în 60 de rate lunare (cinci ani). Potrivit contractului, vânzătorul se obliga să predea apartamentele spre folosinţă către CJ Constanţa la 1 august 2012, urmând ca instituţia să devină proprietara efectivă a locuinţelor în 2017, după achitarea ratelor. Raportul Curţii de Conturi mai precizează că „entitatea (n.r. CJC) a plătit nelegal, în anul 2012, suma de 1.107.503 lei (la care s-au calculat dobânzi de 30 mii lei) sub formă de avans rate apartamente către promitentul vânzător SC STOP SRL, fără ca de la data încheierii promisiunii de vânzare-cumpărare să poată exercita dreptul de folosinţă al apartamentelor prin punerea lor la dispoziţie de către cumpărător, împreună cu tot ce era necesar, pentru exercitarea liberă şi neîngrădită a posesiei“.

Omul de afaceri Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, a declarat că a fost invitat la acest eveniment, dar că, pentru că mâine se va afla la Bucureşti, la Târgul de Turism al României, nu va putea fi prezent, fapt pentru care va trimite un reprezentant. Este vorba despre Anca Nedea, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Patronale Mamaia. Conform declaraţiilor lui Bucovală, invitaţiile au fost făcute de Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control din Primăria Constanţa. Contactat telefonic, Pripişi nu a negat, iniţial, informaţia, refuzând însă să dea detalii despre ceilalţi oameni de afaceri care vor participa la întâlnirea de mâine. Ulterior, şeful Corpului de Control a declarat că el şi-ar sunat doar prietenii din mediul de afaceri în legătură cu această întâlnire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii