Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:55 31 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 700 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, localizate

ro

27 May, 2017 14:25 2419 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengenau depistat, în ultima săptămână, 690 de persoane, 103 autovehicule, 43 de documente și cinci plăcuțe de înmatriculare ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada  19 - 26 mai, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 442 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.

Poliţiştii români au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, au depistat 148 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 7 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 90 autovehicule, au fost ridicate 38 de documente ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, 5 plăcuțe de înmatriculare un certificat de înmatriculare semnalat de statele membre.

Totodată, 248 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 32 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 15 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 3 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 13 autovehicule și 5 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii