Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:18 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accidente

ro

21 Aug, 2018 11:42 1152 Marime text

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726. de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

În Județul Constanta cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 933 dintre care 68.70% neconforme, iar 78 mașini prezentau pericol iminent de accident.
 
La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.
În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.
 
Sursă foto: Rarom.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii